de Cirkel | Jaarabonnement

Het halfjaarlijkse Zijnsgeoriënteerde tijdschrift over de visie, ontwikkelingen en methoden om de visie vorm te geven. Met bijdragen van Hans Knibbe, stafleden, studenten en/of oud-studenten over hun inzichten en ervaringen.

€14,50 — €24,50

Gratis Verzending!

Abonnementsvormen

De Cirkel is het halfjaarlijkse tijdschrift over Zijnsoriëntatie. U kunt kiezen uit 3 abonnementsvormen:

• De Cirkel Digitaal: 2 nummers per jaar via een online lezers platform*
    € 14,50 per kalenderjaar
  • De Cirkel Print: 2 nummers per jaar in de bus
    € 19,50 per kalenderjaar (incl. verzendkosten)
  • De Cirkel Compleet: 2 nummers per jaar in de bus én via een online lezers platform*
    € 24,50 per kalenderjaar (incl. verzendkosten)

* Naar verwachting wordt medio 2020 een nieuw gebruikersvriendelijk online lezers platform (OLP) geïntroduceerd. Dit platform wordt alleen toegankelijk voor Digitaal en Compleet abonnees. Totdat het zover is, wordt de digitale Cirkel verspreid als pdf-bijlage via een mail.

De abonnementsvoorwaarden kunt u hier lezen.

Hieronder vindt u ter informatie de inhoudsopgave van de laatst verschenen Cirkel (2e nummer jaargang 2019).

Inhoud de Cirkel, nummer 59

Het Zijnsgeoriënteerde gedachtegoed uitdragen zodat iedere geïnteresseerde erdoor geïnspireerd wordt. Dat is wat wij met De Cirkel nastreven, een plek bieden waar de visie kan worden gepresenteerd en uitgediept.

Het thema van dit nummer is: de ogenschijnlijkheid der dingen – een boeiend en veelzijdig onderwerp dat ook veelomvattend is en dat we in allerlei aspecten van ons leven herkennen. In Cirkel 59 komt het thema ‘ogenschijnlijk’ onder meer zo tot uitdrukking:

• In het hoofdartikel van Hans Knibbe over ‘Stil verwijlen’ speelt de ogenschijnlijke paradox van de geest leren rusten. De meditatieve inspanning van stil verwijlen die nodig is om meditatie los te kunnen laten en te rusten in niet-meditatie.
  • Het artikel ‘Moed: een noodzakelijke keuze?’ van Peter Blaauw beschrijft de ogenschijnlijke tegenstelling tussen de vernietigende kracht van de angst, die als we de moed opbrengen ‘om de leeuw in de bek te kijken’, we zelf blijken te zijn.
  • Anne-Riet de Boer bespreekt in ‘Over Wordfeud, pijn, lijden, liefde en geluk’ de rijkdom die we ontmoeten als we onze pijn durven ervaren.
  • Hoe een stelletje fietsende mannen tot het ogenschijnlijk van de trap afdonderen van de optiekverhoging leidt, beschrijft Trees Dewever op humoristische wijze in ‘Koers houden’.

ISSN:
Verschijningsjaar: