Zijnsoriëntatie

Zijnsoriëntatie is een pad voor mensen die betekenis willen geven aan hun bestaan, die op zoek zijn naar een praktische vertaling van spiritualiteit en die hun eigen persoonlijkheid diepgaand willen onderzoeken. Zijnsoriëntatie brengt ons in contact met wie wij ten diepste zijn, voorbij de normale ideeën over onszelf. Vanuit dit gezichtspunt verandert de kijk op de dagelijkse realiteit totaal; het onderscheid tussen spiritualiteit en werelds valt weg. Naast spirituele invalshoeken maakt de Zijnsoriëntatie gebruik van hedendaagse kennis over de psyche en psychotherapeutische technieken bij het ontwikkelen van een geïnspireerde koers in leven en werken. 

Hans Knibbe


Hans Knibbe (1949) is grondlegger van Zijnsoriëntatie en oprichter van de School voor Zijnsoriëntatie (1987). Zijnsoriëntatie is ontstaan vanuit zijn wens de traditionele splitsing tussen spiritualiteit en psychotherapie op te heffen. Het Tibetaans boeddhisme, met name de vajrayana- en Dzogchenleer, is een belangrijke inspiratiebron in zijn leven en werk. Aanvankelijk heeft Knibbe zich als klinisch psycholoog bekwaamd in de humanistische therapie (gestalt en bio-energetica) en werd hij opgeleid in de unitieve psychologie. Knibbe heeft als auteur een groot aantal publicaties geschreven, waaronder de Zijnsgeoriënteerde standaardwerken ‘Rusten in Zijn’ en ‘Zijn en Worden’.

Ruim dertig jaar ontwikkeling heeft geleid tot….

In ruim 30 jaar tijd heeft Zijnsoriëntatie zich ontwikkeld van een meer therapeutische insteek (Zijnsgeoriënteerde psychotherapie) tot een eigentijds pad van Levenskunst. Jaarlijks volgen zo’n 500 studenten een (meerjarige) training of cursus aan de school voor Zijnsoriëntatie. Zie voor meer informatie de webportal van de school. Naast de school in Utrecht zijn er in Nederland en België Leraren Zijnsoriëntatie die een pad van levenskunst bieden aan hun studenten. U vindt de leraren via de portal.

Scroll naar boven