Anneke Seelen

Anneke Seelen | Were on the road to nowhere

Ik ben begonnen met kunst maken vanuit mijn behoefte aan schoonheid en het creëren van schoonheid. Mijn ziekte (sinds eind 2019 weet ik dat ik ongeneeslijk ziek ben) en mijn Zijnsgeoriënteerde pad (vanaf 2001) hebben invloed gehad op mijn schilderwerk. Schilderen en creëren is een meditatie geworden, er is geen goed of fout. Het is belangrijk voor me om het resultaat helemaal los te laten. Ik wil schilderen vanuit openheid. Het is de vreugde van het creëren zelf, zo ontstaan mijn lievelingswerkjes.

Ik hou van creëren, kijken, zien, experimenteren, verrassen, mislukken en (vaak) opnieuw beginnen. Ik werk met verschillende materialen en technieken.
In het ontstaansproces zoek ik naar een klik, een beeld wat klopt voor mij, waar ik schoonheid in herken.  Van te voren weet ik meestal van tevoren niet wat het gaat worden.

Voor mij is het elke keer bijzonder wanneer een ander geraakt wordt door mijn werk.

Na een periode van ‘meisjes’, en een ‘aquarelgezichtenperiode’ die er gewoon moesten komen, maak ik sinds 2013 vooral expressief abstract werk met acryl en olieverf. In 2014 heb ik een serie kleine (10x10cm) madonna- en andere fotocollages gemaakt.
Licht is vaak het thema van mijn groter fotowerk.

Ik heb les gehad in monumentale glaskunst, fotografie & collage en ik heb drie jaar geschilderd bij Kunstacademie Leiden, en veel, heel veel, geëxperimenteerd in mijn atelier.

Anneke Seelen (1957-2021)

Schoonheid is zichtbaar geworden Liefde
Plato (427 – 347 v.C)

Scroll naar boven