Jeroen de Bruin

Vrije Wil | Jeroen de Bruin
Vrije Wil | Jeroen de Bruin | Acryl op doek

Na enkele jaren muziek- en filmproductie en na mijn studie Bedrijfskunde ben ik bij een inspirerend project terecht gekomen ‘Art meets Science and Spirituality in a changing Economy. Daar is op mijn 27e mijn spirituele pad begonnen. Ik kwam in contact met inspirerende kunstenaars, wetenschappers en spirituele beoefenaren uit de hele wereld. Via een vipassana weekend ben ik een jaar later met mediteren begonnen.

De visie, de opleiding en nascholing bij de School voor Zijnsoriëntatie en mijn spirituele pad bij mijn leraar Hans Knibbe vormen sinds 1997 de rijke, liefdevolle basis van waaruit ik leef en werk. Ik heb mijn eigen leerruimte Zijnsoriëntatie in Amsterdam waar ik naast Zijnsgeoriënteerde begeleiding, cursussen en jaargroepen ook loopbaantrajecten verzorg. Ik werk sinds 2011 aan de school als padcoach in de Zijnstraining. Sinds 2020 ben ik bestuurslid van de BLZ, de Beroepsvereniging van Leraren Zijnsoriëntatie

Vanaf mijn 30e heb ik af en toe een schilderworkshop gedaan. Sinds begin 2020 volg ik wekelijks lessen abstracte schilderkunst bij docent / kunstenaar Jeanet van der Meer.

Abstract schilderen geeft me een extra taal. Het is voor mij een mooie combinatie van volgen en vormgeven. Ik geniet van het creëren, van nieuwe technieken, kleuren en materialen gebruiken. Vrije expressie is soms worstelen maar veel vaker een moeiteloze flow. Inspiratie kan ontstaan via een technische opdracht, vanuit open aanwezigheid of vanuit een actueel spiritueel thema dat mij raakt. Ik verras mezelf keer op keer. Ik vind het een leuke uitdaging om het onbenoembare uit te drukken. Zoals stralende leegte, verlicht zicht en de vrije wil.

Scroll naar boven