Wilma Brouwer

Consent | Wilma Brouwer

In mijn woning met uitzicht van 9-hoog over de uiterwaarden van de Rijn en een voormalige koepelgevangenis, heb ik mijn altaartje en mijn meditatieplek. Na zo’n 10 jaar als student binnen de school, ben ik nog altijd een actief en overtuigd beoefenaar van deze prachtige visie. De basis maakt nog onlosmakelijk deel uit van mijn kunstenaarswerk. Dat kan niet anders want dat is een deel van mij. Mijn inspiratiebron ligt in mijn beleving van het nu. Wat mij hierin raakt komt automatisch in mijn kunst terug.

Ik werk vooral drie dimensionaal. Portretten, dieren en torens zijn regelmatig terugkerende vormen. Materialen variëren van papier tot metaal. Portretten maak ik in opdracht, de dieren gaan tussendoor en behelsen vaak ‘kleinere’ thema’s. In mijn grotere werken zoals de torens, komt de verwerking van zijnsgeorienteerde thema’s terug. De torens die ik ben gaan maken geven herkenbaarheid van mijn werk tussen de vele verschillende materialen. De vorm van de toren past bij mij. Als ik trouw blijf aan mijzelf sta ik los in verbinding. Met een toren ben ik ongeveer een jaar bezig. Daar zitten grote delen ‘niet weten’ in en er komen altijd dingen uit die ik niet van tevoren kan bedenken.

Mijn beeldende werk doe ik naast mijn werk als interieurontwerper. Ik ontwerp persoonlijke, en het liefst ook kleurrijke en kunstzinnige woonruimten. Ik gun iedereen  de schoonheid en comfort van een eigen plek. Dat mensen kunnen thuiskomen in een eigen ruimte, een ruimte waar je blij van wordt, daaraan draag ik bij. Ik coach dan vaak mensen die eigenlijk wel weten wat zij mooi vinden maar er niet helemaal uitkomen.

Scroll naar boven