Aanbeveling Nico Tydeman

Nico Tydeman (Zen-leraar) over het nieuwe boek van Hans Knibbe

“Is waarachtig geluk mogelijk? In dit boek beantwoordt Hans Knibbe zonder aarzeling deze vraag bevestigend. Hij wijst de richting: ga de weg van non-dualiteit. Geduldig en secuur legt hij uit hoe dit non-duale pad te gaan. Non-dualiteit is moeilijk te verstaan en laat zich zeer lastig uitleggen. Het vereist een sprong – of een vallen – uit de vertrouwde wereld van analyse, oordelen, verwachtingen en doelstellingen om een ander, onbekend gebied te betreden van niet streven, niet bereiken, geen inspanning, geen resultaat.

Naarmate de uitleg vordert, wordt de taal negatiever, suggestiever en poëtischer. Want de non-duale ervaring en de ontwikkeling die zij voorbrengt is niet conceptueel te vatten, noch is het een kwestie van willen, discipline of training. Het boek leidt de lezer tot de pit van de paradox: er is veel inspanning nodig om tot een ontspannen levenswijze van geluk en vrijheid te komen. Meditatiebeoefening, de leraar en de kring (van medeleerlingen) zijn daartoe onontbeerlijk.

Het laatste hoofdstuk beschrijft hoe op het non-duale pad zich een wonder voltrekt. Normale dualiteiten als emoties, gedachten en lijden worden in het licht van non-dualiteit getransformeerd tot dragers van verlichting.

Een helder, zeer leesbaar boek over een lastig onderwerp. Het gaat over de kern van spiritualiteit.

O-Zie je bent al vrijBestellen: Zie, je bent al vrij!

Dit nieuwe boek van Hans Knibbe wordt uitgegeven door Asoka in coproductie met Stichting Zijnsoriëntatie. Het verschijnt in november 2014 en je kunt het alvast bestellen voor € 19,90 (exclusief verzendkosten). Je ontvangt jouw exemplaar direct na verschijning. Bestel nu direct en je hebt dit boek als één van de eersten in huis.

Scroll naar boven